Mindful Run Training

Wil je graag in groepsverband leren hoe je ‘Mindful’ kunt hardlopen, dan is de 5-weekse Mindful Run training geschikt voor jou! Je leert hierbij op een hele leuke en laagdrempelige manier technieken die jou meer in het hier en nu brengen, beter naar je gevoel laten luisteren en hoe een goede ademhaling tot meer energie leidt.

 

Het mooie van deze 5-weekse training is dat je mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Het brengt je meer in verbinding met jezelf en je gaat ervaren wat de kracht van de natuur en de werking van het buiten zijn jou oplevert.

 

Je komt hierdoor meer uit je hoofd en in je lichaam, met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: “MEER ENERGIE”!

Hoe is een Mindful Run training opgebouwd?

5-weekse cursus

De cursus vindt 5 weken achter elkaar plaats en duurt per onderdeel 1,5 uur. De cursus wordt opgebouwd rondom drie onderdelen: Mindfulness, Ademhaling en Hardlopen.

 

Mindfulness

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen/wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het (hard)lopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhaling

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel (hard)lopers ademen verkeerd, waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen of wandelen.

 

Hardlopen

Hardlopen / wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

MR logo transparant

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen.

Af en toe geven we een cursus waarbij we starten met alleen beginners. Dit staat er dan specifiek bij vermeld.

Praktische info (data etc)

Mindful Run Basis
Start 9 mei 2023
Dins- en ma-avond

alle niveaus
al gestart

€ 129,-

Geulle en omstreken

Mindful Run Basis
Start 31 aug. 2023
Donderdagavond

alleen beginners
inschrijven mogelijk

€ 129,-

Geulle en omstreken

Mindful Run
Privé les
Data in overleg

alle niveaus
inschrijven mogelijk

€ 242,-

Geulle en omstreken

Ben jij er klaar voor?

▶️  5 weken achter elkaar op 1,5 uur training
▶️  Hardlopen zonder prestatie, én vooral leren genieten van het moment
▶️  Iedere week een nieuw thema met fijne oefeningen voor een betere balans
▶️  Ontdekken van de prachtige velden en bossen rondom Geulle
▶️  Een flinke dosis fun….en
▶️  Naar huis gaan met nieuwe energie..

Accreditaties

Mindful Run® Nederland

 

Mindful Run® Nederland gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen / wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE. De Mindful Run Methode is ontwikkeld door Martijn Mensink, samen met Dianne Schutmaat is hij eigenaar van Mindful Run.  Binnen Heart Systems worden de Mindful Run® Nederland  voorwaarden gehanteerd bij het geven van deze cursussen en de trainster Chantal Bieshaar is aangesloten bij Mindful Run® Nederland als instructeur.

crkbo-logo

CRKBO

 

CRKBO staat voor Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Heart Systems heeft een CRKBO-registratie waardoor onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW. Meer informatie over de CRKBO is beschikbaar via: www.crkbo.nl.

X