Leef je ideale zelf!

Hoe sta jij s ’morgens op vlak voordat je naar je werk gaat? Is je baan zo leuk dat je nooit meer wilt stoppen met werken? Ben je tevreden met je relatie? En met jezelf? Of droom je af en toe van die ideale zelf die je graag zou willen zijn? En waardoor komt het dat je hierover blijft dromen en realiseer je dit niet gewoon?
Waarschijnlijk omdat we zijn gaan geloven dat veranderen moeilijk is. Er zijn mensen die zeggen: zo ben ik nou eenmaal. Ik ben te oud om te veranderen. Ik doe dit al mijn hele leven op deze manier. Precies!
Omdat je het zo vaak hebt herhaald, ben je er verdomd goed in geworden. Maar dat wil niet zeggen dat je niet weer iets nieuws zou kunnen leren. Zodra je begrijpt hoe je je eigen gedrag in stand houdt, is het helemaal niet meer zo moeilijk om te veranderen.
Zodra je je realiseert dat je met je gedachtes je leven creëert, gaat er een wereld voor je open. Ga maar eens na waar je iedere dag aan denkt. Waarschijnlijk heel vaak dezelfde gedachtes. En dezelfde gedachtes zullen hetzelfde gedrag veroorzaken met als gevolg dat je vergelijkbare ervaringen hebt met dezelfde emoties en dus hetzelfde resultaat. Jouw manier van denken-doen en voelen is je personaliteit, je identiteit geworden, het zijn jouw gewoontes. En je personaliteit, identiteit bepaalt ook jouw realiteit.
Verandering betekent dus simpelweg dat je moet beginnen met anders te denken. Zodra je anders gaat denken, ga je andere dingen doen, krijg je nieuwe ervaringen en emoties en een ander resultaat.
En ja hoor, je lichaam gaat gegarandeerd protesteren: ‘je kunt ook maandag beginnen met gezonder eten’. ‘Deze week heb ik het te druk om te solliciteren’.
Je hebt iets zo vaak gedaan dat je lichaam soms zelfs beter weet hoe het iets moet doen dan je brein. Zo weet ik bijvoorbeeld feilloos mijn pincode te typen maar vraag me niet wat mijn pincode is.
Je ideale zelf kun je dus creëren door je droom te gaan leven, letterlijk in de toekomst. Je onbewuste weet toch het verschil niet tussen fantasie en werkelijkheid.
Hoe vaak heb je niet gehoord dat je pas je ware liefde gaat vinden als je liefde voor jezelf ervaart? Of merk je dat die perfecte baan op je pad komt zodra jij jezelf ontwikkeld hebt tot de meest geschikte kandidaat.
Om je toekomst te veranderen, kun je niet blijven klagen en verwachten dat de wereld zich aan jou aanpast.
Gewoontes heb je aangeleerd door herhaling. Gewoontes doorbreken doe je dus door nieuwe gewoontes aan te leren………door herhaling. Het is de sleutel naar wie je wilt zijn. Bedenk wie je wilt zijn. Neem vervolgens elke dag tijd voor het vormgeven van je ideale zelf, met de juiste gedachtes en train je lichaam om zich al zo te voelen.
En realiseer je dat hoe oncomfortabeler je je voelt, hoe meer je buiten je comfortzone gaat en hoe meer kans er is op verandering. Wordt comfortabel met het onbekende en je kunt gaan creëren. Je leeft je leven in de toekomst en niet meer in het verleden.

Tip:

Plan een ‘anti-gewoontes’ dag. Op deze dag doe je letterlijk alles anders dan je normaal gesproken zou doen. Als je bijvoorbeeld normaal de wekker drie keer op herhalen zet, sta je deze dag meteen op. Heb je een hekel aan sporten in de ochtend, ga dan meteen nadat je uit bed stapt, een uurtje sporten. Tandenpoetsen meteen na het douchen? Overslaan, eerst iets anders doen.
En ben aan het einde van de dag trots op jezelf als het gelukt is. Je hebt een hele dag buiten je comfortzone geleefd, dus dat moet nu ook gaan lukken voor 1 of 2 gewoontes die je al heel lang wilde veranderen, toch?
Veel plezier buiten je comfortzone!X