Kun je ook werken met de ziel?

“Kun je ook werken met de ziel?” vroeg Marisa tijdens de opleiding in IEMT die ik geef. Een prachtige vraag die mij nieuwsgierig maakte naar het antwoord. Verlangens zijn immers vaak een voorbode voor wat daadwerkelijk gerealiseerd kan worden…
“Laten we ontdekken of dat kan” was mijn reactie.
Marisa maakt zich zorgen om Jetty
Marisa wil werken rondom haar dochter Jetty. Jetty zit voor de tweede keer van haar leven in een depressie. Ze is nu 27 jaar. Het leven is niet gemakkelijk voor Jetty. Ze zit voornamelijk thuis, heeft geen baan, is eenzaam en gaat sociale contacten uit de weg. Marisa is zeer empatisch en betrokken. Terwijl ze over Jetty praat krijg ik het gevoel dat ze alles voelt wat Jetty voelt; dat ze mee lijdt.
IEMT-sessie met Marisa
Tijdens de IEMT-sessie help ik Marisa om innerlijk meer afstand te creëren tot Jetty, zodat ze minder meegezogen wordt in de depressie van Jetty.
Ik laat Marisa aan Jetty denken en stel een aantal vragen om bij de innerlijke representatie van Jetty te komen. Marisa: “Jetty zit in mij, is 27 jaar en heeft een depressie”. We doen oogbewegingen en checken daarna het effect. Marisa’s brein heeft het beeld van 27 jarige Jetty losgelaten, en is versprongen naar Jetty van 15 jaar met een depressie. We doen weer oogbewegingen. Marisa gaapt flink. Een teken van loslaten. We werken verder met de volgende herinnering die zich aandient. Dit is een  gevoel van Jetty in de baarmoeder; het gevoel van angst om geboren te worden. “Bijzonder” zegt ze. “Hiervan was ik me niet bewust tijdens de zwangerschap. Nu voel ik het zo duidelijk en puur…” We gaan verder en er gebeurt iets wonderlijks: Marisa komt uit bij een moment nog voor de conceptie! Marisa: “Jetty is als ziel aan het indalen en op weg naar haar conceptie. Ze raakt ineens in paniek. Ze wil terug.” De oogbewegingen helpen om ook dit gevoel en deze herinnering los te laten. Dan krijgt Marisa een beeld van Jetty in de hemel die in gesprek is met haar gids over haar levensopdracht. Het ziet er serieus uit. Na het toepassen van de oogbewegingen op dit beeld, valt er een grote last van haar schouders.
De inzichten uit de sessie
Marisa: “Toen ze 15 was, was ik bang dat Jetty zelfmoord wilde plegen. Het voelt of ik haar ziel destijds heb ingesloten, om haar hier te houden. Ik was verrast toen ik de ronde erna haar gevoel van angst in de baarmoeder voelde. Destijds was ik me er niet van bewust, heb ik dat niet zo gevoeld. Ik heb weleens gevoeld dat ze zich ongemakkelijk voelde. Heel bijzonder was het moment dat ik haar angst kon voelen toen ze als ziel aan het indalen was naar de aarde. Weten dat ze al angst had voor ze in mij was, maakt dat ik me daar niet langer schuldig over hoef te voelen. Na de laatste scene kon ik haar ziel loslaten. Wat een bevrijding! Ik weet nu dat haar ziel voortleeft, wat er ook gebeurt. Hoe mooi is dat? Dat is een hele grote mindshift en een grote troost.
Een paar weken later:
Marisa vertelt dat de ervaring haar verandert heeft. Ze ervaart meer rust en meer ruimte. Ze is veel zachter voor zichzelf en voor haar dochter geworden. Ze vertelt dat het ook een verademing voor haar dochter is. De situatie thuis is veel meer ontspannen. Ze hoopt dat ze Jetty zover kan krijgen om ook wat sessies te ondergaan.
Over Integral Eye Movement Therapy (IEMT):
IEMT is een innovatieve methodiek waarmee je mensen kunt helpen vervelende gevoelens, emoties en herinneringen los te laten. De methodiek wordt ingezet voor stressreductie, preventie burn-out, behandeling van angst en depressie, posttraumatische stress, het updaten van identiteit en persoonlijke groei. De toepassingsmogelijkheden breiden zich nog verder uit.
IEMT werkt rechtstreeks met het gevoelssysteem. Vanuit een problematisch gevoel in het heden wordt  m.b.v. vier vragen teruggegaan naar de eerste keer met dit gevoel. Dit is het moment dat de cliënt geleerd heeft zich zo te voelen of te zijn. Door op dit moment op een specifieke manier oogbewegingen toe te passen, kunnen vervelende herinneringen en gevoelens worden losgelaten.
Wil je meer weten over IEMT?
Klik HIER voor meer informatie.X