Masterclass NLP ontmoet Energetisch werken

In de 3-daagse Masterclass “NLP ontmoet Energetisch Werken” leer je hoe je verandering van gedrag kunt creëren of begeleiden met behulp van energetisch werken. Met een op vorm gerichte vraagstijl, het spelen met persoonlijke ruimte en energie en dit gelinkt aan de kleuren van de chakra’s (energiepunten in ons lichaam), kun je met deze methode verrassend doelgericht aan de slag.

De werkwijze is bijzonder vriendelijk en zachtaardig, maar wel heel snel en heel diepgaand, zodat je zeker bent van mooie inzichten en bewustwording.
Zeer geschikt voor mensen die last hebben van stress gerelateerde klachten en/of een voorkeur hebben voor het ‘denken en beredeneren’, zonder bij een oplossing te komen voor een door hen gestelde vraag of problematiek.

Energetisch werken leent zich voor elke situatie waarin inzicht in persoonlijk gedrag en het realiseren van persoonlijke groei gewenst is. Deze methodiek biedt een andere invalshoek om de onderliggende beweegredenen voor het gedrag inzichtelijk te maken. Dit komt doordat bij deze manier van energetisch werken, onder andere gebruik wordt gemaakt van het associatievermogen. Dit vermogen wordt aangestuurd door een ander deel van de hersenen dan het deel waarin logisch denken en beredeneren plaatsvindt. Dit zorgt automatisch voor een andere invalshoek en geeft daarmee meer flexibiliteit in de evaluatie van het gedrag.

En doordat de samenstelling en beweging van kleuren de invalshoek zijn voor persoonlijke associaties, wordt dit ervaren als een ‘zachte’, niet confronterende invalshoek, die het makkelijker maakt om tot nieuwe inzichten te komen.

Waarom deelnemen?

Na deze masterclass:

 • heb je informatie over en kennis van het werken met een energetisch veld;
 • heb je algemene kennis van de primaire energiepunten (chakra’s) van het menselijk lichaam;
 • weet je hoe je de representatie (vorm) van deze energiepunten, kunt gebruiken in je coaching;
 • beschik je over een nieuwe methodiek, voor jezelf of je cliënten, om meer inzicht te verwerven in gedrag;
 • beschik je over een nieuwe methodiek om gedragsverandering te realiseren.

Voor wie?

Deze methodiek is zowel voor professionals, als voor degenen die geïnteresseerd zijn in het realiseren van persoonlijke groei. Wil je meer weten over energetisch werken en hoe je de verbinding tussen ratio en intuïtie kunt inzetten voor gedragsverandering, dan is deze Masterclass geschikt voor jou.

Je kunt deze Masterclass volgen als je een NLP vooropleiding hebt (minimaal NLP Practitioner). Daarnaast staat de Masterclass ook open voor mensen die beroepsmatig werken met mensen (coach, begeleider, psychotherapeut etc).

Meer informatie over Masterclass, download ebook
Meer informatie over Heart Systems, klik HIER

Aanvullende informatie Masterclass

De Masterclass duurt in totaal 3 dagen: 2 dagen waarin je de methodiek leert en een terugkomdag na ongeveer een maand. De inhoud van de dagen is deels theoretisch, maar vooral gericht op het zelf ontdekken, zelf ervaren en vervolgens leren toepassen.

Dag 1:

 • leren over en stoeien met een energetisch veld;
 • info over de ‘do’s en don’ts’ met betrekking tot het werken met een energetisch veld;
 • de representatie van een energetisch veld leren kennen en ermee leren werken;
 • kennismaken met een andere manier van vragen stellen en hiermee leren werken.

Dag 2:

 • introductie van het werken met kleuren in een energetisch veld;
 • ervaren en leren werken met kleuren binnen een energetisch veld en hier betekenis aan kunnen geven;
 • combineren van en werken met de ‘vorm’ aspecten om te komen tot gedragsverandering;

Dag 3:

 • terugkomdag waarin we de opgedane praktijkervaring inclusief 1 oefenverslag bespreken;
 • het maken van een korte toets;
 • spelen met je eigen intuïtie en ontdekken hoe je die kunt inzetten in de begeleiding van je klanten of voor jezelf.

Data

2019-1:

Dag 1: 18 februari 2019
Dag 2: 19 februari 2019
Dag 3: 8 april 2019

Tijdstip: 10.00 – 17.00 uur
Aantal deelnemers: 6-12 deelnemers

Trainer:
Deze Masterclass wordt gegeven door Emmely Faessen. Meer informatie? Neem contact op met Emmely via telefoonnummer 06-20927106 of via emmely.faessen@heartsystems.nl.

Investering

De investering voor deze Masterclass is €525,- (BTW vrijgesteld). Dit is inclusief locatie, documentatie/schrijfmateriaal, koffie, thee en lunch.
In overleg is betaling van het totale factuurbedrag in termijnen mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie

De opleiding wordt gegeven bij Heart Systems Nederland, Hussenbergstraat 25, te Geulle, een schitterende locatie gelegen in een bosrijke omgeving in het heuvelachtige Zuid Limburg (vlakbij Maastricht-Airport). De locatie heeft een zeer bijzonder karakter en een sterk persoonlijke touche. Er wordt veel aandacht en liefde besteed aan de geheel verzorgde gezamenlijke lunch en we zijn als enige gebruiker aanwezig.
Het is mogelijk om gebruik te maken van meerdere ruimtes en te genieten van een heerlijke tuin.