Masterclass NLP & Energetisch Breinwerk

SPECIAAL VOOR NLP’ERS EN VOOR MENSEN DIE MET MENSEN WERKEN

In de masterclass “NLP & Energetisch Breinwerk” leer je hoe je verandering van gedrag kunt creëren of begeleiden met behulp van energetisch brein-werken. Met een op vorm gerichte vraagstijl, spelen met persoonlijke ruimte en energie en met kleuren en vormen gelinkt aan de kleuren van de chakra’s (energiepunten in ons lichaam) kun je met deze methode verrassend doelgericht aan de slag. De werkwijze is bijzonder vriendelijk en zachtaardig, maar wel heel snel en diepgaand, zodat je zeker bent van mooie inzichten en bewustwording. Vooral bij mensen die het niet meer weten, die een burnout hebben of anderzijds aan stress onderhevig zijn, is energetisch brein-werken een fantastische manier van begeleiding.

Waarom
Energetisch brein-werken leent zich voor elke situatie waarin inzicht in persoonlijk gedrag en het realiseren van persoonlijke groei gewenst is. Deze manier van begeleiding komt ook goed van pas wanneer je samenwerkt met mensen die een voorkeur hebben voor het ‘denken en beredeneren’ en van daaruit in kringetjes blijven ronddraaien, zonder bij een oplossing te komen voor een door hen gestelde vraag of problematiek. Ook wanneer het voor jezelf, of in je werk als begeleider, gebeurt dat je op een oppervlakkig niveau blijft met het ontdekken van inzichten, kan deze methodiek een andere invalshoek bieden om onderliggende beweegredenen voor gedrag inzichtelijk te maken.

Beide hersenhelften aan ‘t werk
Dit komt doordat bij deze methodiek gewerkt wordt met iemands persoonlijke energie in combinatie met beide hersenhelften: met het logische en met het creatieve deel. Je leert een andere manier van vragen stellen. Gecombineerd met vormen, kleuren en samenstelling van energie leer je, hoe je iemand vrij kunt laten associëren om tot inzichten te komen. Op een speelse wijze krijgt iemand goed inzicht in oorzaak en gevolg. En als begeleider leer je, hoe je aan de hand van wat er nu is, de energie beter in balans kunt brengen. Hierdoor wordt er nieuw gedrag ondersteund en gerealiseerd.

Kleur en inzicht
Ook voor mensen die niet lekker in hun vel zitten en die niet direct kunnen aangeven waardoor dit precies veroorzaakt wordt, of die in kringetjes aan de oppervlakte ronddraaien zonder dat ze diepere beweegredenen of oorzaken kunnen aangeven, is dit een mooie werkwijze. Omdat kleuren, samenstelling van kleur en beweging van kleur de invalshoek zijn voor persoonlijke associatie, wordt dit ervaren als een ‘zachte’, niet confronterende invalshoek, die het makkelijker maakt om tot nieuwe inzichten te komen.

Intuïtie
Tenslotte ga je de derde dag ook nog eens aan de slag met je eigen intuïtie. Je ontdekt hoe die je kan leiden in je werk met je cliënten. Hoe je jouw intuïtie kunt inzetten als extra spiegel voor je cliënt, zodat je cliënt weer tot extra inzichten komt.

Waarom deelnemen?

Na deze masterclass:

 • heb je informatie over en kennis van het werken met een energetisch veld;
 • heb je algemene kennis van de primaire energiepunten (chakra’s) van het menselijk lichaam;
 • weet je hoe je de representatie (vorm) van deze energiepunten, kunt gebruiken in je coaching;
 • beschik je over een nieuwe methodiek, voor jezelf en voor je cliënten, om meer inzicht te verwerven in gedrag;
 • beschik je over een nieuwe methodiek om gedragsverandering te ondersteunen en te realiseren.
 • heb je op een hele mooie manier ontdekt hoe je jouw eigen intuïtie kunt inzetten als spiegel voor je cliënt.

Voor wie?

Deze training is afgestemd op professionele coaches en begeleiders en op deelnemers die minimaal de NLP Practitioner opleiding, of een vergelijkbare opleiding hebben gevolgd. Ben je geïnteresseerd in het realiseren van persoonlijke groei voor jezelf of je cliënten en wil je daarbij beschikken over de diepgaande inzichten die energetisch coachen je oplevert, dan is deze training absoluut voor jou. Kennis van NLP is een pré, omdat gewerkt wordt met submodaliteiten.

Folder downloaden, klik HIER
Meer informatie over Masterclass, download ebook
Meer informatie over Heart Systems, klik HIER

Aanvullende informatie Masterclass

De Masterclass duurt in totaal 3 dagen: 2 dagen waarin je de methodiek leert en een terugkomdag na ongeveer een maand. De inhoud van de dagen is deels theoretisch, maar vooral gericht op het zelf ontdekken, zelf ervaren en vervolgens leren toepassen.

Dag 1:

 • leren over en stoeien met een energetisch veld;
 • info over de ‘do’s en don’ts’ met betrekking tot het werken met een energetisch veld;
 • de representatie van een energetisch veld leren kennen en ermee leren werken;
 • kennismaken met een andere manier van vragen stellen en hiermee leren werken.

Dag 2:

 • introductie van het werken met kleuren in een energetisch veld;
 • ervaren en leren werken met kleuren binnen een energetisch veld en hier betekenis aan kunnen geven;
 • combineren van en werken met de ‘vorm’ aspecten om te komen tot gedragsverandering.

Dag 3:

 • bespreken van opgedane werkervaring en het oefenverslag, korte toets;
 • we gaan spelen met je eigen intuïtie en ontdekken hoe je die kunt inzetten in je begeleiding of voor jezelf.
 • certificering. Je ontvangt het certificaat ‘Masterclass NLP & Energetisch Breinwerk’ na het inleveren van een oefenverslag en het succesvol afronden van een korte theoretische toets.

 

Data

2019-1:

Dag 1: 3 oktober 2019
Dag 2: 4 oktober 2019
Dag 3: 22 november 2019

Tijdstip: 9.30 – 17.30 uur
Aantal deelnemers: 6-12 deelnemers

Trainer:
Deze Masterclass wordt gegeven door Emmely Faessen. Meer informatie? Neem contact op met Emmely via telefoonnummer 06-20927106 of via emmely.faessen@heartsystems.nl.

Investering

De investering voor deze Masterclass is €525,- (BTW vrijgesteld). Dit is inclusief locatie, documentatie/schrijfmateriaal, koffie, thee en lunch.
In overleg is betaling van het totale factuurbedrag in termijnen mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie

De opleiding wordt gegeven bij Heart Systems Nederland, Hussenbergstraat 25, te Geulle, een schitterende locatie gelegen in een bosrijke omgeving in het heuvelachtige Zuid Limburg (vlakbij Maastricht-Airport). De locatie heeft een zeer bijzonder karakter en een sterk persoonlijke touche. Er wordt veel aandacht en liefde besteed aan de geheel verzorgde gezamenlijke lunch en we zijn als enige gebruiker aanwezig.
Het is mogelijk om gebruik te maken van meerdere ruimtes en te genieten van een heerlijke tuin.