Mindfulness training

Op dit moment is het onderstaande programma onderdeel geworden van de NLP FIT training. Kijk bij het NLP FIT programma voor meer informatie.

De Mindfulness training (MBCT/MBSR) bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur waarin je leert om Mindfulness te gebruiken om meer bewust en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak. Je leert aanwezig te zijn bij wat er in het huidige moment gebeurt. Hierdoor leer je ook meer stil te staan bij de dingen die er echt toe doen, die echt belangrijk zijn voor je. Daarnaast helpt Mindfulness bij de bevordering van je persoonlijke effectiviteit, waardoor er meer balans ontstaat tussen werk en privé en je beter kunt functioneren in je werk.

Tijdens de bijeenkomsten kijken we telkens terug op de voorgaande week en bespreken we wat je hierin bent tegengekomen. We onderzoeken wat het beste bij jou past om Mindfulness onderdeel te maken van je leven. Hierbij zal er ruimte zijn voor het uitwisselen van ervaringen maar de nadruk zal liggen op het oefenen.

Mindfulness is een training in aandacht. We maken hierbij gebruik van diverse geleide meditaties, cognitieve bewustwording en bewegingsoefeningen. Je leert een nieuwe vaardigheid aan en nieuwe vaardigheden leer je door regelmatig te oefenen. Een nieuwe gewoonte leren kost namelijk tijd en aandacht.

Dit betekent wel dat het belangrijk is om dagelijks thuis aan de slag te gaan met hetgeen je tijdens de bijeenkomst hebt geleerd. Houd er rekening mee dat je ongeveer 45-60 minuten per dag nodig hebt om te oefenen. Heb je daar nu geen ruimte voor, dan kun je er beter voor kiezen de training op een ander moment te starten.

Meer informatie over Mindfulness, klik HIER.

Waarom een Mindfulness training volgen?

Na het afronden van de Mindfulness training ben je in staat om:

  • beter om te gaan met lastige emoties en stress;
  • weer de regie te nemen over je agenda;
  • anders om te gaan met de gedachtes in je hoofd en je gevoel meer te laten spreken;
  • meer in het moment te leven en los te komen van allerlei piekergedachtes;
  • beter om te gaan met dat wat niet te veranderen is;
  • wat milder te zijn naar jezelf door het ontwikkelen van meer zelfcompassie;
  • meer focus te ontwikkelen op de dingen die er echt toe doen.

Voor wie?

De Mindfulness training is voor iedereen die meer bewust in het leven wilt staan en bereid is aan zijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel verwachten we een gezonde manier van denken en de bereidheid tot zelfreflectie. Om deel te nemen dien je minimaal 18 jaar te zijn.

Brochure Heart Systems, download HIER

Praktische informatie

Mindfulness training 2018

Op dit moment is de Mindfulness training onderdeel geworden van het NLP FIT programma en zijn nu geen nieuwe data gepland. Kijk bij het NLP FIT programma voor meer informatie.

Locatie

De opleiding wordt gegeven bij Heart Systems Nederland, Hussenbergstraat 25, te Geulle, een schitterende locatie gelegen in een bosrijke omgeving in het heuvelachtige Zuid Limburg (vlakbij Maastricht-Airport).

De locatie heeft een zeer bijzonder karakter en een sterk persoonlijke touche. Er wordt veel aandacht en liefde besteed aan de sfeer en we zijn als enige gebruiker aanwezig.

Meer over de locatie, klik HIER