Vijf manieren waarop NLP je leven kan verrijken

Veel mensen denken dat NLP vooral een techniek is om effectiever te communiceren. Maar NLP is veel meer dan dat. Hieronder vind je vijf manieren waarop NLP je leven kan verrijken:

1) Gelukkiger leven en beter in balans zijn

Met NLP ga je op ontdekkingsreis in jezelf. NLP geeft je eerst inzicht in hoe je waarneemt en hoe je je zelfbeeld en wereldbeeld vertaalt in gedrag, emoties en taal. Vervolgens geeft NLP je de instrumenten om je zienswijzen en patronen te veranderen, en hoe je je doelen kunt realiseren. NLP is daarmee een zeer krachtige techniek om je leven in eigen hand te nemen en anderen te helpen.

2) Meer succes in je werk

NLP is van onschatbare waarde binnen een zakelijke omgeving. NLP kan je helpen je talenten te ontplooien en succesvoller te zijn. Een NLP-opleiding geeft je inzicht in persoonlijk leiderschap en het concreet maken van je doelen. Dit zal je helpen om beter en effectiever te functioneren en stelt je in staat anderen te motiveren en eventueel de productiviteit van een team te verhogen.

3) Meer in contact met de ander

Door NLP ga je leren HOE communicatie werkt, en waarom je met de ene persoon makkelijker het gesprek aangaat dan met de ander. Je ontdekt wat jouw voorkeurspatronen zijn en welke andere patronen er bestaan. Je wordt hierdoor flexibeler in je communicatie en leert beter af te stemmen en sneller contact op te bouwen met de ander.

4) Minder stress

Stress en werkdruk worden steeds beter hanteerbaar met NLP. Door NLP leer je om beperkende overtuigingen om te zetten in versterkende overtuigingen en leer je beter omgaan met emoties en persoonlijke (on)rust. Door een combinatie van zelfonderzoek en NLP-vaardigheden hebben stressvolle situaties minder vat op je.

5) NLP als loopbaan

Veel coaches en trainers gebruiken NLP om hun werk met meer succes te kunnen doen. Anderen gaan een stapje verder en worden zelf NLP-coach of NLP-trainer. En wellicht ga je zelf anderen inspireren op de weg naar meer geluk en balans.

Klik HIER voor het overzicht van de opleidingen.