Leven met aandacht

Heb je regelmatig het idee dat de tijd voorbij vliegt, je vandaag al niet meer weet wat je gisteren hebt gedaan en je automatische piloot op volle toeren draait?

Mindfulness is een aandachtstraining waarin je leert hoe je uit de automatische piloot kunt komen en gedachtenpatronen doorbreekt. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. En eigenlijk staat Mindfulness voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt. Dat klinkt heel eenvoudig, maar de praktijk is vaak anders. Alles gaat namelijk steeds sneller en efficiënter en de hoeveelheid prikkels die we per seconde binnen krijgen is enorm.

Met Mindfulness leer je je aandacht te richten zodat je beter om leert gaan met je gedachten en emoties. Het gaat binnen Mindfulness om het opmerken van en je anders verhouden tot je lichamelijke sensaties en mentale toestanden.

Mindfulness gaat over bewust zijn van dit moment. Want dit moment is het enige dat er is. Het verleden is al voorbij en je zorgen over de toekomst worden mogelijk nooit waarheid.
Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Door je weer te richten op wat je nú aan het doen bent, zul je merken dat je leven een stuk intenser wordt. Je wordt je weer meer bewust van de kleine dingen die er toe doen in plaats van met je drukke hoofd overal en nergens te zijn.

Ik kan mijn gedachten observeren, dus ben ik niet mijn gedachten.
Ik kan mijn meningen observeren, dus ben ik niet mijn meningen.

Je leert bewust aandacht geven aan gebeurtenissen die zich van moment tot moment voordoen en op te merken wat jouw reacties zijn op deze gebeurtenissen en hoe je deze gebeurtenissen kunt benaderen met een houding van nieuwsgierigheid en mildheid.

Mindfulness is geen begrip maar een beoefening. Opmerkzaamheid leidt tot inzicht en inzicht leidt tot het bewandelen van nieuwe paden en hiermee tot een stuk vrijheid.
Je leert begrijpen hoe jij in elkaar zit en hoe je op een vaardigere manier om kunt gaan met de wisselvalligheden van het leven. Je leert om problemen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen. Een verandering in je zelf perspectief kan bovendien leiden tot een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen, meer zelfacceptatie. Daarnaast zal het trainen van focus je persoonlijke effectiviteit beïnvloeden waardoor je beter functioneert in je werk en er een betere balans kan ontstaan tussen privé en werk.

Lees HIER over de 5 manieren waarop Mindfulness je leven kan verrijken.
Klik HIER voor meer informatie over de NLP FIT training: een unieke combinatie van NLP met Mindfulness.