Vijf manieren waarop Mindfulness je leven kan verrijken

1) In het moment

Ben je iemand die blijft piekeren over het verleden of tobben over de toekomst en wordt je hierdoor zo in beslag genomen dat je vergeet om in het ‘hier en nu’ te leven? Met Mindfulness leer je te focussen op je huidige ervaring, waardoor je meer in met moment leeft en creëer je meer bewustzijn.

2) Minder stress

Ben jij iemand die regelmatig last heeft van stress? Werk mee naar huis neemt en op allerlei manieren probeert om van deze stress af te komen? Of misschien merk je dat je regelmatig niet meer hoort wat de ander zegt. Je bent zo opgeslokt door de dingen die moeten gebeuren, dat je er niks meer bij kunt hebben. Ook positieve emoties raken je niet meer. Met Mindfulness leer je hoe je anders om kunt gaan met stress en zul je uiteindelijk minder stress ervaren en weer open staan voor de mooie dingen in het moment.

3) Anders omgaan met gedachten

Wil jij van je gedachten af? Ligt het probleem wel bij de hoeveelheid gedachten of aan de manier waarop we hiermee omgaan? Misschien nemen we ze iets te serieus: we zijn namelijk niet onze gedachten! Mindfulness leert je om gedachten op te merken, deze vanuit een ander perspectief te bekijken en gedachtenpatronen te doorbreken.
Behalve anders omgaan met je gedachten, leer je ook minder te oordelen: gewoon iets waarnemen zonder er meteen een label op te plakken. Soms zijn er namelijk dingen die je niet kunt veranderen. Door te stoppen met oordelen en je energie anders te richten, creëer je ruimte om nieuwe dingen te ervaren.

4) Meer zelfcompassie

Als we het hebben over veroordelen, dan hebben we het natuurlijk ook over zelf-veroordeling. Zelf-veroordeling houdt je gevangen in je destructieve patronen. Mindfulness leert je aardiger te zijn voor jezelf. Door te stoppen met vechten tegen jezelf, wordt het mogelijk om anders naar feiten te kijken. Er ontstaat vertrouwen, aanvaarding en de mogelijkheid om dingen los te laten. Verschillende studies hebben aangetoond dat zelfs een hele korte meditatie al invloed kan hebben op de delen van je brein die gelinkt zijn aan empathie en compassie.

5) Meer focus, meer succes!

Of je nu een topatleet bent, directeur of muzikant: om dingen te leren of resultaten te behalen, is het nodig om focus te hebben. Mensen die beter in staat zijn om zich te focussen, hebben meer kans op succes op allerlei vlakken van hun leven. Door de beoefening van Mindfulness train je jezelf in aandacht/focus. Hierdoor verhoog je je persoonlijke effectiviteit en kun je beter functioneren in je werk en/of ontstaat er een betere balans tussen werk en privé. En niet alleen deze focus gaat je helpen. Je gaat na verloop van tijd voelen wat je echt wilt in je leven. Wat jou gelukkig maakt. En mensen die hun passie volgen, zijn daarin vaak succesvol.

Wil je meer informatie over wat Mindfulness inhoudt? Lees HIER verder.
Klik HIER voor meer informatie over de Mindfulness training.